miercuri, 25 octombrie 2017

Ziua Mondiala a Alimentației la Liceul Tehnologic Agricol Beclean

prof. Gabriela SÂNGEORZAN – consilier educativ
Liceul Tehnologic Agricol Beclean

Ziua Mondială a Alimentației a fost marcată, în data de 16.10.2017, la Liceul Tehnologic Agricol prin activități specifice. Activitatea s-a desfășurat în sala Multimedia. Trebuie menționat că la intrarea în sală invitații și elevii au fost întâmpinați de două coșuri cu mere din producția proprie, culese din livada didactică, amplasată în curtea liceului.
La activitate au participat, în calitate de invitați, dl. Ioan-Nuțu Tabără, directorul executiv al Camerei Agricole Bistrița împreună cu specialiști din cadrul aceleași instituții.
Obiectivul urmărit a fost stimularea și promovarea unei alimentații sănătoase pentru o viață sănătoasă. Beneficiarii direcți au fost elevii școlii noastre din clasele 9-12, profil agricultură și protecția mediului. Inițiatorul și coordonatorul activității a fost dl. prof. Magdea Mircea-Florin, fiind ajutat de profesorii de specialitate de la cele două profile liceale implicate în activitate: prof. Obreja Diana-Valentina și prof. Mintiuan Elena.
Acțiunea a debutat prin prezentarea temei și a obiectivului de către dl. director al liceului nostru, prof. Magdea Mircea - Florin, profesor de biologie. Pe parcurs elevii au urmărit o prezentare PPT din care au dedus ce alimente trebuie să consume zilnic și ce alimente trebuie consumate cu moderație, efectele unei alimentații nesănătoase, reguli de igienă și comportare în timpul servirii mesei. În continuare elevii au ascultat invitații care i-au apreciat că urmează cursurile unei școli agricole și i-au implicat într-un dialog despre agricultură în general, despre sănătatea solului, plantelor, animalelor și a agricultorilor în special. Dl. Ioan-Nuțu Tabără a subliniat faptul că dezvoltarea rurală ar putea crea și oportunitatea găsirii locurilor de muncă pentru tineri în ferme de animale și păsări, în producția de alimente, dar și în întreprinderi de horticultură.
În încheierea activității, elevii și-au fixat cunoștințele despre importanța consumării alimentelor sănătoase, răspunzând la întrebări despre materialul prezentat dar și la întrebările adresate de către invitați, iar ca și recompensă pentru participare au fost serviți cu fructe proaspete din producția proprie.
Activitatea s-a desfășurat în condiții optime, elevii și invitații fiind încântați. Mulțumiri și aprecieri merită toți cei implicați în activitate, elevi, profesori, invitați, și mai ales, dl. informatician Fodor Raul-Ștefan, care este și fotograful nostru.
Pentru exemplificare atașăm câteva fotografii sugestive.
Voi atașa și comunicatul de presă făcut de către Direcția pentru Agricultură Județeană Bistrița-Năsăud așa cum este publicat pe site-ul instituției.

Comunicat de presă:
La data de 16 octombrie 2017 Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) alături de cele 192 de state membre (inclusiv România) vor celebra două evenimente importante dedicate Zilei Mondiale a Alimentației (ZMA) și cea de-a 72-a aniversare de la înființarea FAO – 16 octombrie 1945.
Cu acest prilej, Direcția pentru Agricultură Județeană Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol Beclean, vor organiza luni 16 octombrie 2017, ora 11:00 la sediul școlii, dezbateri în cadrul unei conferințe la care vor participa elevi, cadrele didactice și specialiști din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Bistrița-Năsăud.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu